неделя, 28 октомври 2012 г.

Стефан Леру разкрива на живо изкуството на шоколада


На 24 октомври в хотел Хилтън София Puratos България, най-големият доставчик на суровини за хлебопроизводство и сладкарството у нас, представя световно признатия шоколатиер Стефан Леру, който пристига за софийската премиера на своята книга „Изкуството шоколад” (“Matiеre Chocolat”). Премиерата ще бъде съпроводена от смайващи демонстрации, в които авторът ще превърне сладката материя в произведения на изкуството. Понастоящем изтъкнатият майстор е почетен технически съветник на Puratos за марката Belcolade (водещ бранд индустриален шоколад).

"Всичко около мен е в състояние да ме вдъхнови”, твърди Стефан Леру. В своите работи той заимства различни образи от архитектурата, живописта и скулптурата. И добавя: „На първо място обаче поставям природата – морето, птиците, растенията и цветята са най-силният източник на вдъхновение за мен".

„Изкуството шоколад” на Стефан Леру предлага богат илюстративен материал. Показаното в нея изглежда невероятно – морска вълна, роза, парче гранит или бамбуков бастун, изработени от шоколад. Върху 416 страници авторът представя в детайли 50 упражнения по стил. Текстът е съпроводен от над 1200 фотографии.

Puratos България, която тази година отбелязва 20 години на българския пазар, отделя специално внимание на организацията на обучения, демонстрации, дегустации и технически семинари и събития. Домакините очакват на премиерата на книгата много от своите партньори от сладкарския бранш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар