четвъртък, 5 юли 2012 г.

Сирма Мобайл пуска мобилно приложение с програмата на българските телевизии


Зрителите в Бългаия вече могат да следят програмата на най-популярните телевизионни канали у нас в движение с новото мобилно приложение BG TV, създадено от българската софтуерна компания Сирма Мобайл, подразделение на Сирма Груп. Приложението е разработено за платформата Java ME и може да работи на всички видове смартфони и други мобилни телефони, поддържащи тази технология. Към момента то включва информация за програмата на десетте най-популярни телевизионни канала у нас. Предстои да бъде създадена и негова версия за операционната система Android. Едновременно с българското издание Сирма Мобайл пусна мобилния софтуер и за телевизиите в Сърбия.

Междувременно от софтуерната компания съобщиха, че тя е разработила и версии на своето приложение СофСпирка за операционните системи MeeGo*, Windows Phone* и Symbian^3*. Припомняме, че то заработи през миналата година за платформата Android* и напоследък увеличава своята популярност у нас, с възможностите си да предоставя информация в реално време за автобусите, тролейбусите и трамваите от градския транспорт в София. Сирма Мобайл е със статут на Preferred Nokia Developer и това позволява на компанията да разработва бързо пълноценни мобилни приложения за платформите, развивани от Nokia.

Повече за Сирма Мобайл

Екипът на Сирма Мобайл е специализиран в разработката на мобилни приложения и услуги и има няколкогодишен опит в иновативни сфери като LBS (Location Based Services), NFC (Near Field Communications), JavaME (Java Platform, Micro Edition), както и в разработката на приложения за най-популярните мобилни платформи: iPhone, Android, Symbian, BlackBerry и Bada. Стремежът на компанията е да се развива като глобален разработчик на услуги с добавена стойност, както и да постави мобилните иновации в услуга на хората, създавайки приложения със съизмерим обществен ефект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар