понеделник, 1 октомври 2012 г.

Intel и нейни партньори разкриват редица таблет дизайни и изживявания, които работят с Windows* 8


Acer*, ASUS*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Lenovo*, LG Electronics*, Samsung* и ZTE*
ще предлагат редица нови и с пълна функционалност таблети, базирани на Intel

Акценти:
Базираните на Intel таблети и convertible таблети предлагат на потребителите най-доброто изживяване с Windows* 8 и предоставят редица нови характеристики от усъвършенствани медиа възможности до вградена сигурност за корпоративните клиенти.

Базираните на Intel таблети с Windows 8 са оптимизирани за мобилност, предоставят поддръжка за Windows потребителски интерфейс и поддържат гъвкавост, за да поддържат милиони от съществуващи приложения, както и пълен набор от устройства и други периферни устройства като принтери.

Нов Intel® Atom™ процесор Z2760, разработен специфично за Windows 8, предлага изключителен живот на батерията и always-on технология в елегантни дизайни, които са по-леки, по-отзивчиви и позволяват множество опции за потребителите на мобилни устройства.


София, 28 септември 2012 – Intel Corporation и нейни партньори производители на оригинално оборудване (OEM) обявиха днес първата вълна от нови дизайни на таблети и convertible таблети, базирани на  Intel Core® vPro™, Intel® Core™ и Intel® Atom™ процесори, включително новият Atom процесор Z2760 (известен преди под кодовото име “Clover Trail”).
Новите устройства, базирани на Intel Atom процесор, предоставят на крайните и бизнес потребителите голям избор от иновативни, елегантни и стилни дизайни с дълъг живот на батерията и водеща в своя клас производителност. В допълнение, те ще имат възможността да работят с Windows* 8, докато продължават да работят с всички програми, които познават и обичат.
“Това е само началото на усилията от страна на Intel в посока пазара на таблетите, като нашата цел е да доставим продукти, които са насочени към различните и постоянно еволюиращи нужди както на потребителите, така и на бизнеса, без да правим компромиси със съвместимостта, преживяването или живота на батерията,” коментира Ерик Райд, генерален директор Application Processor Platforms на групата „Мобилност и комуникации" в Intel. “Когато хората или компаниите закупуват устройство с Intel Inside®, те получават най-доброто от характеристиките на Windows 8 чрез компютърно преживяване, което просто работи.”



Intel Atom Z2760: Изчислителна мощност On-the-Go
Процесорът Intel Atom Z2760 позволява за най-тънките (от порядъка на 8.5 мм) и леки (около 680 г) таблети, които са базирани на Intel® архитектура, едно по-удобно и комфортно пренасяне и съхранение на мощен таблет.

Тъй като все повече хора носят своите устройства в движение, характеристики като животът на батерията и размерът на устройствата придобиват по-голямо значение, а устройства, използващи Intel Atom Z2760, предлагат пълно таблетно изживяване и не правят компромис с производителността за сметка на издръжливостта на батерията. Двуядреният четиринишков процесор предоставя изключително дълъг живот на батерията с повече от 3 седмици режим на свързан стендбай и над 10 часа от локален HD video playback.1
Таблетите и convertible таблетите, базирани на Intel Atom процесори и опериращи с Windows 8 осигуряват високо интуитивно преживяване и бърз отговор с използване на докосване, клавиатура, мишка или писалка и едновременно с това са снабдени с Intel® Burst технология и Intel® Hyper-threading технология. Използвайки възможността на Intel архитектурата за едновременно извършване на множество операции, потребителите ще преживеят неверояно бързата реакция, позволяваща им бърза работа и превключване между техните любими приложения.

Повишена сигурност, сътрудничество и софтуерна поддръжка за компаниите
Intel дава възможност за избор на иновативни мобилни дизайни за компаниите, включително на тези, базирани на Intel Atom, Intel Core и Intel Core vPro процесори. Архитектурата на Intel осигурява корпорациите с обичайната за тях гъвкавост и съвместимост, което води до по-ниска обща цена за притежание (TCO), съчетана с персонализираната производителност, която хората желаят.
Intel-базираните таблети с Windows 8 поддържат милиони съществуващи приложения, устройства и пълнофункционални компоненти, използвани от корпорациите и включват функции за сигурност и управляемост, които корпоративните ИТ мениджъри изискват. Освен това, тези устройства лесно се интегрират в съществуващите корпоративни инфраструктури, предоставяйки възможността за присъединяване към домейн, достъп до споделени мрежови ресурси и използване едновременно на Windows Store приложения и познатите Windows десктоп..

Няма коментари:

Публикуване на коментар